Selecteer een pagina

Hoe gaat een fotoshoot met je hond in z’n werk?

8 augustus 2021
Geschreven door Mandy Meijer
Leestijd: 3 minuten
Hondenfotograaf Rotterdam

Eigenlijk is het korte antwoord: Je hoeft zelf niets te doen, en je hond ook niet 😀

Ik vind het het aller-aller-aller belangrijkste dat je hond een leuke tijd heeft en ik ben ervan overtuigd dat ‘ie dat heeft als er gespeeld, gezwommen, gerend en gesnuffeld mag worden. Op het tempo van je hond. 

Je hond hoeft bij mij dus nooit te poseren, tenzij ‘ie dat zelf wil natuurlijk.

En als je hond zichzelf kan zijn, dan komen de leukste foto’s uit de fotoshoot, waarin je ook echt je hond ziet zoals jij hem of haar kent. Met gekke bekken, nat, vies of netjes uitkijkend over een dromerig meertje.

Praktisch gaat het als volgt: We spreken af op een plek die je zelf uit kunt zoeken, of ik stel een leuke locatie voor in de buurt van Capelle aan den IJssel (hoef je tenminste ook geen reiskostenvergoeding te betalen). Als we elkaar daar ontmoeten, dan zeg ik jou en je hond(en) gedag en kunnen we op pad. We gaan dan een stukje wandelen en af en toe ga ik dan op de grond liggen om foto’s te maken terwijl je hond de omgeving ontdekt. Van jou verwacht ik eigenlijk niets, behalve dat je een beetje probeert om tussen de camera en je hond weg te blijven. Maar ook dat is vaak wel weer op te lossen in Photoshop achteraf.

We gaan meestal ongeveer een uur op pad, maar dat kan ook langer zijn. Of korter in het geval van een kleine pupper natuurlijk.

Het kan zijn dat jouw hond mij een beetje spannend vindt in het begin. Die grote camera lijkt tenslotte net een enorm oog! Dat geluid wat de camera maakt, daar moeten sommige honden ook even aan wennen. Maar in mijn ervaring is dat vaak na een paar minuten al een heel stuk minder eng. 

Ik pas me helemaal aan aan jouw hond en jullie situatie. Als je hond keihard rondjes wil rennen, dan wacht ik rustig af tot ‘ie weer in beeld komt. Als je hond eerst even op een blaadje wil kauwen dan is dat ook prima.

Nadat we alle mooie plekjes hebben bezocht lopen we weer rustig terug naar de plek waar we hadden afgesproken en nemen we afscheid. Ik race dan naar huis en terwijl de koffie loopt, zet ik de foto’s op mijn computer. Dit duurt altijd eventjes, want in een uur maak ik gemiddeld 400 foto’s en blijven er tussen de 25 en 40 foto’s over 🙂

Dan begint het uitzoeken en bewerken en binnen 48 uur stuur ik je een linkje naar het foto-album van jouw hond.  Deze foto-albums er zo uit: https://fotos.hondindespot.nl/

Het album blijft maanden online staan, soms zelfs jaren. Neem dus lekker de tijd met de foto’s uitzoeken. Vanuit het album kun je de foto’s bestellen als digitale foto of afdruk. Als je een pakket hebt gekozen waar foto’s bij zitten, dan stuur ik je bij het album een couponcode mee waardoor de foto’s gratis worden in je winkelmandje.

En uiteindelijk kun jij genieten van de foto’s van jouw hond en kun je nog eens terugdenken aan die leuke middag die ik met jullie mocht hebben! Of dat nou is op je bureaublad van je computer of als behang aan de muur van je slaapkamer, dat bepaal je helemaal zelf. 

De honden die je voor gingen

Hondenfotograaf
Hondenfotograaf Hond in de Spot
Hondenfotograaf Ridderkerk

Ik ben ervan overtuigd dat honden gelukkiger zijn als ze lekker vrij rond kunnen struinen en dit gun ik elke hond.

Contact

Fotoshoot boeken of meer informatie

Fotoshoot pakket (zie tarieven)

12 + 2 =