Selecteer een pagina

Kan jouw hond niet los lopen? Geen probleem!

8 augustus 2021
Geschreven door Mandy Meijer
Leestijd: 3 minuten
Hondenfotograaf Rotterdam

 Op deze foto van de lieve bruine labrador Marley zat ze aan de lange lijn. Door de nabewerking zie je daar niets meer van!

Iedere hondenbaas verdient een foto van zijn of haar beste vriend aan de muur. Dus ook als je hond niet los kan lopen, is een fotoshoot gewoon mogelijk! Veiligheid (en plezier) staan voorop tijdens de fotoshoot en als je hond nog niet los kan, dan moet je dat niet doen. Veel mensen vinden dat “een hond gewoon los moet kunnen”, maar daar ben ik het niet mee eens. Denk maar aan de ex-zwerfhonden uit het buitenland, een kleine pup, of Marley bijvoorbeeld die nog maar een paar maanden in haar forever home woont.

Deze honden moeten nog leren hoe leuk het is om terug te komen, wanneer het van ze gevraagd wordt 🙂 Dit vergt veel training en engelengeduld.

Maar omdat je -ondanks dat ‘ie nog niet altijd terugkomt- gek bent op je hond, wil je toch een foto van hem of haar aan de muur, of op je Facebook of Instagram zetten. En dat kan gewoon!

Hoe dan? We kunnen afspreken in een omheind gebied of je kunt een lange lijn aan je hond hangen. Het omheinde gebied is natuurlijk heel leuk omdat je je dan helemaal geen zorgen hoeft te maken omdat er een hek omheen zit. Maar dat is ook meteen een klein nadeel; dat hek is soms niet zo mooi op de foto’s. 

Als je hond een 10- of 15-meterlijn achter zich aan heeft slepen, of als je de lijn (slap) vasthoudt, dan heeft je hond enorme bewegingsvrijheid en kan ‘ie niet weglopen. Ideale oplossing als je het mij vraagt. Als je lijn slap hangt aan de halsband of aan het tuig, dan kan ik zowel de lijn als het tuig of de halsband wegwerken in de nabewerking in Photoshop. 

Heb je een hond die prima luistert als jullie alleen zijn, maar die stopt met luisteren wanneer er een andere hond in de buurt komt? Dan kunnen we ook heel vroeg afspreken en/of in een heel stil gebied. Daar weet ik er wel een paar van inmiddels 😉

Wij hebben zelf sinds een paar maanden een tweede hond erbij, die ontzettend lief is, maar de wereld om hem heen fantastisch interessant vindt. Hij zit dus ook aan de lange lijn, tenzij we zeker weten dat er niemand is in de buurt. Dus ook geen konijnen of iets anders snels 😉

Ik snap dus heel goed dat je je zorgen maakt om je hond, maar tijdens de fotoshoot is zeker mogelijk!

 

De honden die je voor gingen

Hondenfotograaf Mandy Meijer
Hondenfotograaf Hond in de Spot
Hondenfotograaf Rotterdam

Honden mogen tijdens een fotoshoot altijd doen wat ze willen. Ze hoeven niet te poseren, maar mogen gewoon lekker rennen. Ik pas me aan, hoe lang dat ook duurt.

Contact

Fotoshoot boeken of meer informatie

Fotoshoot pakket (zie tarieven)

9 + 7 =